Blog

Yoga. Wat doet dat met je lichaam?

Veel kan ik je zeggen. Dat heb ik inmiddels wel gemerkt. Ik beoefen op maandagochtend tijdens mijn yoga-uurtje de Hatha Yoga. Een mix van natuurlijke oefeningen op een rustige manier. Ik merk dat mijn lichaam hier echt goed op “draait”. Door de oefeningen zijn mijn rug- en buikspieren krachtiger geworden, mijn nekspieren ontspannender. Mijn nek- en rugklachten zijn verdwenen als sneeuw voor de zon. En mijn mind? Die is relaxed.

Maar Gea, dat kan toch ook bij een sportschool? Voor mij niet. Believe my, i’ve try it. Ik kwam altijd afgemat, moe en gestresst thuis. En het hielp geen steek voor mijn nek- en rugklachten. De afwisseling van inspanning en ontspanning bij yoga, daar zit het hem in voor mij.

Naast mijn uurtje op maandag, doe ik dagelijks oefeningen. Waarom? De oefeningen die ik beoefen zijn een afwisseling van inspanning en ontspanning van het lichaam. Die afwisseling werkt goed voor mijn lichaam.

Doordat de spanning in je lichaam wordt losgemaakt en losgelaten kan worden merk je dat stress en emoties ook worden losgelaten. Waardoor je meer ontspanning en sterker gevoel van een balans ervaart. Door die balans heb ik meer energie.

Zo werkt yoga dus op meerder delen van je lichaam. Het ontspant je geest, verstevigd spieren, geeft energie. Yoga makes you a new you.

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten yoga. Omdat het mijn doel van de blog is dat je weet wat yoga met je doet en niet welke soorten yoga er zijn behandel ik deze niet.

Wil jij ook yoga gaan beoefenen? Ga dan kijken welke vorm het beste bij jou past. Er zijn zoveel verschillende soorten en elke yoga-docent doet het toch op zijn/haar manier. Kijk of je een aan proefles mag meedoen.

En ervaar wat de afwisseling van inspanning en ontspanning met jouw body & mind doet.

Geniet van je week en je oefeningen.

Facebookby feather

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: