Blog

Wist je dat voedingsvezels je energie vergroten?

Vorige week schreef ik al in mijn blog ” Welke invloed heeft voeding op je burn out” iets over koolhydraten in de blog van vandaag neem ik je mee in de wereld van  langzame koolhydraten en geef ik jou enkele voorbeelden.


Langzame koolhydraten

Ik ga bewust alleen op langzame koolhydraten in, zij brengen jou de energie die je lichaam zo nodig heeft. Energie om weer wat te ondernemen, energie om te concentreren en om helder te denken.

Voedingsvezels

Voedingsvezels is daar een voorbeeld van.
Voedingsvezels zijn een verzameling stoffen die tot de koolhydraten behoren en afkomstig zijn uit de celwand van plantaardige stoffen. Ze dragen bij tot een verzadigingsgevoel en helpen een gezond lichaam te behouden.
Door het eten van een vezelrijk menu worden suikers beter opgenomen in het bloed en het bloedsuikerspiegel beter gecontroleerd.


Wat doet dit met mijn energie?

Dit zorgt ervoor dat je energie in balans blijft. Je schiet niet van veel energie, naar een moe en uitgeblust gevoel. Daarintegen het geeft je rust, verbetert je concentratie, zorgt dat je beter in je vel zitten en meer energie voor een langere tijd. En dat door simpel je voeding aan te passen.


Enkele voorbeelden van vezels:

* Chiazaad

* Lijnzaad

* Fruit

* Haver

* Bonen

* Ontbijtgranen

*Zaden

* Kool (bladeren)

* Wortels

* Bieten

* Tarwezemelen

* Plantenstengels ( denk aan bleekselderij)


Maar ook in de verschillende soorten sla zitten veel vezels.

Oerbrood
Voor deze blog heb ik nieuw recept gemaakt. En jeetje wat is hij goed gelukt. Een verrukkelijke brood vol met vezels, noten en zaden is het geworden. Echt om je vingers bij af te likken. Het hele recept vind je op www.geahoevelifestyle.nl/oerbrood-zonder-meel/

Uiteraard is ze simpel en zitten er langzaam koolhydraten in verwerkt (geheel passend bij deze blog). Ik wil je hiermee laten zien hoe simpel het is om gezonde voedingsvezels aan je eetpatroon toe te voegen. 

Voel wat voeding met je doet.
Ga met het recept aan de slag. Laat een reactie achter in de comments.

Wat vind jij ervan en hoe voelt het voor jou lichaam. Want dat is ook enorm belangrijk.Voelen dat je meer en langer energie hebt, voelen wat het met je hoofd doet. Het is zo belangrijk om dit zelf te ervaren. Laat het mij weten.

Suc6 met het maken van dit recept en eet smakelijk.

Wil jij meer weten hoe jij je eetpatroon en mindset kunt verbeteren met voeding? Dan is mijn One-on-one session wat voor jou.

Facebookby feather
%d bloggers liken dit: