Blog

Weet jij al welke mooie hsp-eigenschappen je hebt? (4 uitgelicht)

Hsp-er zijn geeft mooie karakter eigenschappen met zich mee. Voordat ik zover was om dat te zien en erkennen waren we jaaaaaren verder.


Ik was begin 40 toen ik door een burnout erachter kwam dat ik een hooggevoelig persoon ben. Daarvoor voelde ik met vaak een vreemde een in de bijt.Waarom kon ik niet mezelf blijven ondanks dat ik er zo mijn best voor deed.

Waarom vond ik feestjes niks aan? 
Voelde ik me leeggetrokken na die tijd?
Energieën wat zijn dat en heb ik daar dan invloed op?
Ik had werkelijk geen idee  wat daarmee bedoeld werd, was iets voor “geitenwollensokken figuren” niet voor Gea die met haar beide voeten op de aarde staat. En had al helemaal geen idee hoe ik hier zelf invloed op kan uit oefenen.


Zoals gezegd de burnout heeft mij laten zien wat energieën zijn, dat ik geen vreemde eend in de bijt ben en dat ik fantastische karaktereigenschappen heb die ik mag delen met de wereld op mijn manier en onder mijn condities.
Ik neem je mee in 4 van die karaktereigenschappen om jou inzicht te geven en je bewust te maken dat jij hier invloed op hebt.

  1. Je hebt tijd nodig om jezelf op te laden.

Dit is een must voor jouw functioneren.

Weet dat dit zo is en accepteer dat.

Ga er niet tegenin maar ga op zoek naar een manier hoe jij kunt opladen.

Meditatie, yoga, de natuur in is voor veel hsp-er DE manier om dichtbij zichzelf te komen en zo op te laden. Misschien is het voor jou wel heel van ander, kijk wat goed voelt voor jou jij van oplaadt.


2. Je houdt alles in de gaten en ziet en hoort alles


Deze mooie eigenschap hoort bij je en is niet een knop die je uit kunt zetten. Je valkuil is dat snel dingen oppakt vaak nog voordat een ander het ziet/signaleert.
Weet dit en wees selectief in het horen en oppakken.

De meeste mensen hebben wat langer tijd nodig om iets te zien/overzien.

Los het niet voor ze op. Laat hun dat stuk zelf ontdekken, het hoort bij hun ontdekkingsreis.
Jij hoeft niet de hele wereld te dragen en veranderen daar mag je hulp van anderen bij vragen.

Dus geef taken uit handen, zo kan de ander zijn talenten ook ontwikkelen. Het mooie is dat jij ze daarbij geholpen hebt.


3. Praten over koetjes en kalfjes is niet jou ding, jij gaat voor betekenisvolle gesprekken.


Je houdt niet van oppervlakkige gesprekken. Jij wilt verbinden met de ander en dat krijg je niet als je over het weer praat. Jij wilt de ander echt leren kennen.
Wat beweegt een ander om…?
Waarom heeft de ander een bepaalde overtuiging? Jij wilt achtergrond info, je wilt oprecht iemand leren kennen.

4. Goed voor jezelf zorgen, dus goed slapen, gezonde voeding en regelmatig bewegen is enorm belangrijk voor jou.


Omdat je zoveel prikkels van een ander oppikt kan jouw energielevel sneller op zijn. Door gezonde voeding met veel groente en fruit en weinig koolhydraten is belangrijk. Zou hou jij je energie op peil.
Dat geldt ook voor slapen.
Zorg dat je elke dag voldoende slaap krijgt. Dit is voor de meeste mensen 8 uur, maar sommige mensen kunnen ook met minder goed functioneren, voel wat past bij jou en pas dit toe in jouw dagritme.

Daarnaast is bewegen voor iedereen natuurlijk goed. Toch is het voor jou extra van belang. Bewegen is goed voor je lijf maar zeker ook voor je zenuwstelsel. Door te wandelen, yoga of andere manier van bewegen komt er rust in je hoofd en dus in je energiestelsel. Je hebt je weer heerlijk opgeladen en voelt je weer energiek.

Tot slot


Er zijn nog veel meer mooie karaktereigenschappen als het gaat om hsp-er te zijn. Ik vind het NU belangrijk voor jou om er een paar uit te lichten. Dan kun je bij jezelf gaan voelen of jij je hierin herkent en wat er veranderd als jij met mijn tips aan de slag gaat. Als ik jou er meteen meer laat zien geef ik je te veel info en tips wat zijn doel voorbij schiet. Dat vind ik jammer. Mijn doel is jou bewust te maken van het moois dat je bezit en hoe je dit kunt koesteren.
Heel veel plezier met het ontdekken van je bewustzijn. Heb je vragen, wil je wat met mij delen? Je weet me te vinden.

Warme groet,

Gea

Facebookby feather

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: