Blog

Waar kun jij mee stoppen? +3 tips

Iedereen het naar het zin maken

Iets waar veel van mijn klanten met een burn out heel goed konden….het een ander naar het zin maken. Het is ook vaak één van de oorzaken dat ze in de burn out terecht zijn gekomen.

Ook bij mij was dat één van de redenen. Als men mij iets vroeg vond ik het erg moeilijk om “nee” te zeggen. De achterliggende gedachte was…”Wat als ze me anders niet leuk vinden” . Natuurlijk de meest belachelijke gedachte die je maar kunt bedenken. Maar weet je waar de gedachte aan ten grondslag ligt?

Zelfliefde. Jezelf accepteren zoals je bent, dat is voor mij zelfliefde. Je bent mooi, je bent prachtig in al je volmaaktheid en onvolmaaktheid. Je lichaam is prachtig, jij bent prachtig als mens. Door jezelf te accepteren zoals je bent, niet het perfecte plaatje want die bestaat niet, krijg je liefde voor jezelf. Je gaat jezelf hoger op de prioriteitenlijst zetten door je grenzen aangeven. Is dat gemakkelijk? Nee. Lukt dat in 1 keer? Nee. Het gaat met vallen en opstaan. Toch kom je elke keer een stap verder bij je eigen ik. Hoe jij wil zijn in jouw droomleven?

Als je grenzen aan gaat geven betekend dat ook dat je mensen moet “teleurstellen” door “nee”te zeggen. Door “nee” te zeggen met je hart komt er rust in je lijf en dus ook in je hoofd. Je zult zien dat jouw omgeving er positief op gaat reageren. Ze gaan je nog meer waarderen om wie je bent. Jij geeft jezelf liefde en krijgt er liefde voor terug. Hoe geweldig is dat?

TIP 1

Zet jezelf hoog op het prioriteitenlijstje en zeg “nee” met je hart.

In het verleden leven

Leef Nu, niet in het verleden. Het ligt daar niet voor niets. Door in het verleden te blijven hangen komt je in een slachtofferrol. Vind jij jezelf o zo zielig. Ligt het allemaal aan een ander. Maar is dat wel zo? Welke aandeel heb jij in het verhaal?

Je slachtoffer voelen zit in je hoofd. Meer niet. Dus ga het anders bekijken. Mijn whiplash, burn out en scheiding hadden van mij ook een slachtoffer kunnen maken. Maar dat is niet gebeurt. Waren het mooie en makkelijke periodes? Oh totaal niet. Ze waren zwaar, loodzwaar. Veel tranen, momenten dat ik het ook allemaal niet wist hoe en of ik eruit kwam. De whiplash heeft 3 jaar geduurd voordat ik weer een beetje normaal kon functioneren. Ik heb maanden moeten revalideren in een revalidatiecentrum. De burn out was ook zeer zwaar net als de scheiding.

Maar voor mij geen slachtofferrol. Ik zie ze als levenslessen, want ze hebben met zoveel goeds gegeven. Namelijk weten wat ik wil om mijn droomleven te leven en wat ik daarvoor moet doen en laten. En wat voor iets prachtigs ik er voor terug krijgen. Een fantastisch leven met veel lieve en dierbaren om mij heen.

TIP 2

Laat het verleden rusten. Ga kijken wat jouw aandeel is en hoe je hiervan kunt leren zodat het niet weer kan gebeuren.

Negatief zijn over jezelf


Negatief over jezelf zijn, daarmee haal jij jezelf alleen maar naar beneden. En waarom zou je dat willen? Ga niet denken “ik kan dat niet”, of “wat zullen ze wel niet denken als ik dat doe” Dat is je ego die praat, niet je hart. Maak ook eens een fout, dan zul je zien dat je niet faal, dat de wereld niet vergaat en dat je iets de volgende keer dus anders doet.

Tip 3

Denk positief over jezelf . Dat geeft zelfvertrouwen en dat straal je uit. Wees eerlijk, praat met je hart. Ga dingen proberen. Zeg dan… ik denk dat ik het kan, ik ga het proberen. Denk niet na over wat anderen misschien wel niet van iets vinden. Laat ze je nemen zoals je bent. Mooi, prachtig en UNIEK. Geniet van het leven, JOUW leven.

Facebookby feather

2 reacties

 • Natalie

  Ik vind je tips om je leven om te gooien erg herkenbaar. Het probleem van iedereen het naar de zin te willen maken, had ik ook. Nu vraag ik me af wat het ergste is dat er gebeuren kan als ik nee zeg. Toen ik moest revalideren na een ongeval, leek het alsof er geen einde aan kwam. Achteraf op de revalidatie terugkijkend zie ik een pad dat de hoogte in ging.

  • Gea Hoeve

   Hoi Natalie,
   Dank voor jou open reactie. Wat fijn te horen dat mijn blog jouw inspiratie geeft en hopelijk zit je nog steeds in die stijgende lijn. Door Nee te zeggen op dingen/situaties die niet goed voelen, zeg je JA tegen jou eigen gevoel en luister je naar jouw lichaam. Daardoor krijg je balans in lichaam en hart, omdat deze 2 weer samenwerken. Er zijn altijd momenten dat je hoofd er tussen wil zitten. Maar ga terug naar de basis, jouw hart, jouw energie, voel wat die zegt. Als je niet gewend bent om grenzen aan te geven is dat in het begin idd eng, maar door deze aan te geven geef je bij de ander aan dat jij ook van waarde bent en belangrijk. Want dat ben jij. Perfectly imperfect.

   Wil je verdere verdieping mail mij dan gerust, dan kijken we samen naar wat past bij jou.

   lieve groet
   Gea

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: