Recepten

Verse Zalmburger

Een heerlijke verse zalmburger, wat een werk zul je denken. Nou niets is minder waar. Dit is een super simpel recept en nog gezond ook. Doordat je verse ingrediënten gebruikt weet je precies wat je eet.

Al eerder heb ik in een blog genoemd waarom de omega 3, die in zalm zit, zo goed voor jou met een burn out is (goed voor o.a. je concentratie). Veel gezonder dan een burger van gehakt. Wat sla en avocado erbij en je hebt een super simpel en gezonde lunch of paasbrunch idee.

Ingrediënten (voor 2 burgers):

  • 200 gr verse zalm (zonder huid)
  • halve rode ui
  • ijsbersla
  • 1 rijpe avocado
  • 4 el kruiden paneermeel
  • 2 volkorenbolletjes/speltbolletjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • knoflook saus
  • wat peper en zout( himalaya of kletische)

Bereiding:

Snijd de zalm in stukken net als de ui en knoflook. Doe dit allemaal in de blender of keukenmachine en maal het fijn tot gehakt.

Voeg de paneermeel toe aan dit mengsel tot je een stevig mengsel hebt. Vorm met je handen 2 burgers.

Verwarm wat roomboter (kokosolie of rijstolie)in de pan en bak de burgers om en om mooi bruin en gaar.

Snijd de avocado en tomaat in stukjes. Beleg de broodjes met knoflooksaus, sla, avocado, zalmburger, en tomaat.

Eet smakelijk.

Facebookby feather

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: