Blog

Self-care is not selfisch

Goed voor jezelf zorgen

Zelfliefde enorm belangrijk en niets egoïstisch aan. Het is het beste van jij jezelf kan geven.
Als jij goed voor jezelf zorgt kun je er ook zijn voor anderen om je heen, dit komt doordat je goed in je vel zit.


Misschien herken je het wel. Je cijfert jezelf weg voor anderen omdat je die het beste gunt en denkt dat voor jezelf zorgen egoïstisch is.
Ik was er een ster in. Dacht altijd aan de ander, iets wat ik van huis uit had meegekregen. “Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg”. Ik ben erachter gekomen dat mij dit geen goed heeft gedaan. Als ik teveel naar voren opstelde had ik het gevoel dat ik egoïstisch was. Maar de burn out heeft mijn laten zien dat deze gedachte mij juist de das om heeft gedaan.

Het wordt egoïstisch als je uit het oog verliest waarom je het doet. Doe het  omdat jij het beste uit jezelf wilt halen om zo de wereld om je heen van grotere betekenis te kunnen zijn.


Hoe meer jij kunt betekenen voor je omgeving des te meer voldoening ervaar jij in je leven. Zonder dit voelt jouw leven wat leeg.


Ik geef je 3 tips om goed voor jezelf te zorgen.
Start je dag met een ochtendroutine. Routines helpen je om meer gestroomlijnd te leven. Doordat je minder hoeft na te denken ben je minder energie kwijt.
Mijn ochtendroutine bestaat uit:

* Meditatie
* Yoga
* Gezond ontbijt (voedzaam met veel vezels en fruit)* Reflectie voor die dag (door kaartlegging en schrijven in mijn dagboek)* Wandelen met de hond. (is vaak een inspiratie moment )* Mijn dag plannen, om zo stappen te zetten richting mijn droom en doelen.Ik besteed hier elke dag tijd aan. Naarmate jou ochtendroutine steeds meer jou ding wordt zul je merken dat het steeds minder moeite kost. Dus hou vol.


Ga stap voor stap aan de slag met zelfliefde.Het is een belangrijke basis voor een gezonde innerlijke gemoedstoestand. Steeds wanneer jij jezelf naar beneden haalt, maak jij je leven minder goed. Iets wat veel vrouwen toch doen, door zichzelf te meten aan een ander. Stop hiermee

Jij bent wie je bent, dat is de realiteit. Je ertegen verzetten heeft geen zin, het vergt alleen enorm veel energie van je. Je kunt nog zo boos zijn op jezelf dat je een fout hebt gemaakt en in je hoofd jezelf voor het hoofd slaan dat je zo dom bent geweest, maar aan het eind van de dag ben jij nog steeds JIJ.
Realiseer je dat er maar 1 waarheid is en dat is; Accepteer jezelf zoals je bent.


Je mag gewoon zijn zoals je bent. Perfect in al haar imperfectie. Maak fouten, leg de laat lager, wees jezelf. Heb je innerlijke kind lief, omarm haar en geef haar jouw liefde.

Ontwikkel je zelfvertrouwen, zelfacceptatie en zelfliefde. Goed voor jezelf zorgen gaat vanzelf als je voldoende zelfliefde hebt ontwikkeld.


Wil je hierin stappen zetten stuur mij dan een mail of een DM dan stemmen we samen af wat past bij jou.

Facebookby feather

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: