Recepten

Salade met veldsla, zalm en zongedroogde tomaten

Deze week is het de “week Zonder vlees” . Om je een idee te geven wat je kunt gebruiken als vervanging van vlees heb ik een heerlijk recept met zalm. Mijn favoriete vis. Of het nu gebakken is of gerookt ik smul ervan.

De reden waarom ik zalm zo lekker vind is natuurlijk de smaak. Maar ook zijn omega 3 vetzuren EPA en DHA, eiwitten en vitamine D. Die zijn goed voor jou als je stress ervaart of een burn out hebt. De gezonde vetten hebben een positieve werking op je geheugen en concentratie. Laten dat nou net 2 klachten zijn waar jij veel last van hebt.

Avocado ook zo’n voedzaam ingrediënt. Het bevat vitamine B, vezels en vitamine E. Hij heeft een positieve invloed op hoge bloeddruk, overgewicht en diabetes. Een boel voordelen dus.

De appelzijn remt ontstekkingen, zuivert bloed, versnelt de stofwisseling, stimuleert vetafbraak, werkt reinigend.

Tijdens mijn burn out ben ik niet in gewicht aangekomen, maar ik weet dat mensen met een burn out en stress klachten daar wel degelijk last van kunnen hebben. Deze salade helpt je dus ook met afvallen.

Deze voedzame salade eet ik tijdens mijn lunch in plaats van brood. Brood eet ik nog maar 2 x per week. Ik ben al nooit een broodeter geweest en salades zijn goede vervangers. Al wissel ik enorm af met het soort sla en de ingrediënten om zo een gevarieerd eet partoon te hebben.

Zal ik je nu eindelijk maar het recept geven? 🙂 Deze is voor 2 personen, dus wil jij er alleen van smullen dan alles halveren.

Ingrediënten:

 • 200 gr gerookte zalm
 • 150 gr veldsla of jonge spinazie
 • 1/2 komkommer
 • 1 avocado
 • 5 zongedroogde tomaten
 • 1 eetl troebele appelzijn
 • 1 eetl dille
 • 2 eetl olijfolie

Bereidingswijze:

 1. Maak een dressing van appelazijn, olijfolie, dille en wat zout en peper.
 2. Snijd de avocado in blokjes. Doe dit ook met de zongedroogde tomaten en de komkommer.
 3. Scheur of snijd de gerookte zalm in stukjes
 4. Doe de veldsla of jonge spinazie in een grote kom. Voeg hier de zalm, avocado etc aan toe en verdeel je dressing erover.

Geniet van deze verrukkelijke salade.


Facebookby feather

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: