Blog

Regie terug nemen

Als je een burn out hebt lijkt het alsof je de regie over je lijf en leven krijt bent.

Je lichaam doet niet meer wat je hoofd wil dat hij doet. En dat is maar goed ook. Je hebt al veel te lang de signalen van je lichaam ontwijkt. Elke keer je grenzen verlegt. Je lichaam zegt :”Het is leuk met dat hoofd van jou maar nu ben ik aan de beurt. Je ontwijkt mij de hele tijd”

En dat klopt ook. De moeheid die je al een poos hebt. Het vele slapen of juist wakker liggen, de prikkelbaarheid. Er is altijd wel iets waardoor je door moest dacht je.

Die opdracht op het werk moest af ook al wist je bij voorbaat dat de tijd veel te kort was, die targets moesten gehaald worden. Je was al zo moe maar je vriendin vroeg of je toch nog mee ging de stad in. En jij? Jij zei ja, natuurlijk. Stel dat je nee zegt? Dan vind die vriendin je vast niet leuk meer, wil ze nooit meer met je uit. Of wat dacht je van op tijd aangeven dat die deadline niet haalbaar is en een nieuwe datum voorstellen die wel haalbaar is. Je ging maar door en door.

Stop met bang zijn voor wat mis kan gaan. Je hoeft niet alle ballen in de lucht te houden, de controle overal over te hebben. Wat gebeurt er als je een fout maakt? Vergaat de wereld? Nee, van fouten kun je alleen maar leren, ze kunnen levenslessen worden. De een wat groter dan de ander natuurlijk. Neem risico’s om het leven van jouw dromen te gaan leven.

Op het moment dat ik in de burn out zat zag ik het niet als een levensles. Mijn lichaam liet me ineens in de steek. Paniek, duizelig, doodmoe, hoofd vol met watten. Mijn hond moest ik wel uitlaten, dat ging een paar honderd meter en dan hoopte ik dat ik de terugweg ook weer kon halen. Ik kon geen 2 activiteiten achter elkaar doen. Eten maken en daarna het opeten. Pff wat een opgave en strijd was dat. Dus nee ik zag het niet als een levensles.

Dan ga je nadenken. Hoe ben ik hier beland? Wat kan ik veranderen? Ik kwam er al gauw achter dat ik mijn grenzen niet goed bewaakte. Te weinig tijd voor mijzelf nam. Altijd ging een ander voor. De liefde voor mijzelf kon dus ook wel een boost gebruiken.

Ik ging mijn grenzen bewaken. Iets wat mijn omgeving niet altijd even prettig vond. Wat resulteerde in een scheiding met mijn toenmalige partner. Maar ook de regie over mijn leven pakte ik weer terug. Ik nam tijd om uit te zoeken Wat wil ik graag? Welke leven ik wil leven? Waar zit mijn passie.? Daardoor verliet ik mijn comfortzone om zo mijn droomleven te gaan creëren.

Ook jij kunt het. Wat wil jij? Welk droomleven wil jij? Wat is jouw passie? Ga je grenzen bewaken. Gooi mindf***s zoals “Wat zal een ander wel niet denken? ” en “Kan ik dit wel?” overboord. Wat een ander ervan denkt is niet belangrijk. Wat wil jij?. Natuurlijk kun jij het. Als een ander het kan kun jij het ook. Ga het proberen en kijk wat het resultaat is. Kom uit je comfortzone.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het beantwoorden van deze vragen? Wil jij de regie over je leven weer terug? Stuur mij dan een mail. Dan kijken we samen naar wat het beste bij jouw past op dit moment. Go for it.

Facebookby feather

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: