Recepten

Ovenschotel Spinazie met kip (koolhydraatarm)

Wij hier zijn dol op ovenschotels. De oven wordt hiervoor minimaal 3 x per week  gebruikt. Of het nu winter, herfst of zomer is. Wij genieten er altijd van. Het voordeel dat je hebt is dat alles bij elkaar in zit. Groenten, vlees en eventueel pasta/aardappelen. Vandaag geen pasta of aardappelen, vandaag de koolhydraat arme versie.

De hoofdingrediënten zijn spinazie, kip en kastanjechampignons en dat heeft een reden. Zo krijg je veel vitamines, mineralen, goede vetten en eiwitten binnen. Allemaal bouwstoffen om jou lichaam goed in shape te houden nu we de koolhydraten beperken.

Spinazie bijvoorbeeld is een bron van ijzer. Dit mineraal geeft energie en is belangrijk voor je immuunsysteem. Daarnaast bevat het veel antioxidanten en worden gifstoffen sneller uit je lichaam afgevoerd.

Je lichaam heeft ook dagelijks eiwitten nodig om je botten en spieren gezond te houden. In kippendijen die ik in dit recept gebruik zitten maar liefst 31 gram eiwit per portie!

Kastanjechampignons zijn aan dit recept toegevoegd vanwege de eiwitten en vitamines. Kastanjechampignons vind ik lekkerder dan gewone omdat ze wat steviger vruchtvlees heeft een licht noot-achtige smaak. In champignons zitten eiwitten, vezels, vitamines en mineralen. Denk aan B1, B6, vit C, vit D, ijzer, koper en zink.

Deze ovenschotel is voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 500 gram kippendijen
  • 200 gram verse spinazie
  • 400 gram kastanje champignons
  • 125 gram kruidenroomkaas
  • 50 ml kippen bouillon
  • 1 bolletje mozzarella
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel olijfolie

Ben je vegetariër dan adviseer ik 200 gram meer spinazie en 100 gram meer kastanjechampignons. Deze laatste i.v.m. eiwitten.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de knoflook, sjalotjes en kippendijen in blokjes.
  3. Bak het vlees en de groentes even in de pan aan.
  4. Vet de ovenschaal in en leg hier de kippendijen met de sjalotjes en knoflook in.
  5. Dan leg je de spinazie er boven op
  6. Snij de champignons in grove stukken en leg deze boven op de spinazie.
  7. Meng in een kom de roomkaas, de olijfolie, kippen bouillon en cayennepeper aan toe. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.
  8. Giet het mengsel over de ingrediënten in de ovenschaal en doe er een vel aluminiumfolie over.
  9. Laat de ovenschotel 20 min bakken.

10. Snij de mozzarella in dunne plakjes.

11. Haal de schotel uit de oven, verwijder het folie en leg de mozzarella bovenop.

12. Zet de schotel nogmaals voor 10 minuten in de oven, zodat de kaas kan smelten.

13. Haal de schotel uit de oven en Eet smakelijk !

foto: Pinterest

Facebookby feather

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: