Recepten

Oerbrood (zonder meel)

Dit is echt zo’n heerlijke smeuïg brood. Deze week voor het eerst gemaakt en wat proefpersonen laten proeven, allemaal waren ze super enthousiast. Hij blijft lekker ook na 5 dagen. Uiteraard heb ik hem bewaard in bakpapier. Dat doe ik overigens met alle broden die ik bak. Zo blijven de langer vers.

De ingrediënten in dit brood maken dat jij lang een verzadigd gevoeld hebt, doordat de noten nog wat grof zijn heb je een heerlijke bite. Vind jij dit juist wat minder lekker dan adviseer ik je deze door een blender te halen en maak ze dan zo klein als jij zelf wilt.

Daarnaast zorgen de ingrediënten voor omega 3 (lijnzaad en chiazaad). Deze hebben een positieve werking op je hoofd….. Concentratie en rust….. en wat dacht je van je darmen. Die zijn zo blij met jou als je dit eet. Je darmflora kikt ervan op, wat betekent dat jou voeding beter wordt verteerd. Ook jou hoofd vind dit geweldig,want jou darmen staan in verbinding met je hoofd. Deze 2 communiceren als een malle met elkaar.

Ga snel aan de slag met dit verrukkelijk brood, hieronder vind je het recept.

Ingrediënten:

  • 250 gram havermout ( niet te grof, anders even kort malen in een blender)
  • 150 gram walnoten
  • 75 gram zonnebloempitten
  • 75 gram pompoenpitten
  • 2 eetlepels chiazaad en lijnzaad
  • 2 eetlepels psyllium vezels
  • 600 ml water
  • 1 theelepel honing

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Meng de noten, pitten, zaden en havermout met elkaar.
  3. Voeg het water en de honing toe.
  4. Doe wat olijfolie een cake- of broodbakvorm. Het mengsel kan nu in de vorm
  5. Dek het af met bakpapier en zet het voor 1.5 uur in de koelkast
  6. Als het uit de koelkast kom, gaat het 1 uur in de voorverwarmde oven.
  7. Laat het even afkoelen en haal het dan uit het bakblik.
  8. Bewaar het brood in bakpapier. Zo ik hij ruim 5 dagen houdbaar.

Enjoy your meal

Facebookby feather

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: