Blog

Nivea, wat heeft dat nu te maken met het weekthema “Liefde”?

Dat ga ik je vertellen.  

Veel vrouwen in mijn praktijk (maar ook ik heb hier in het verleden last van gehad) vullen in wat een ander misschien wel/niet gaat antwoorden.   Door mij ervan bewust te zijn dat intuïtief leven mij meer brengt dan in mijn hoofd zitten leef ik tegenwoordig met Nivea. Nee, niet het verzorgingsmerk.:)  

Laat ik aan de hand van een voorbeeld uitleggen wat ik bedoel.

Je hebt een afspraak met een arts. Het gesprek gaat over het verloop van jou ziekteproces. Je zit in het hoofd het hele gesprek voor te bereiden wat je wel gaat zeggen, wat je niet gaat zeggen, hoe je reageert als je er niet mee eens bent. Dit plaatje draai je al dagen voor het gesprek meerdere keren op een dag af.

Of wat dacht je van deze:
Je wilt samen met je vriendin ergens heen en jullie moeten een datum prikken voor het gezamenlijke uitje. Zij vraagt: Wanneer kun jij? Jij antwoord:”Maakt mij niet uit, zeg het maar”. Maar diep in je hart wil je graag dat het op een dinsdag is omdat jou dat het beste uitkomt. Alleen je zegt het niet, want zij zal wel niet kunnen, ze heeft vast dan al een andere afspraak/moet werken, noem al deze hersenspinsels maar op.

Kortom wat ben je aan het doen? Invullen voor een ander en je zet jezelf op de laatste plaats, vind jezelf totaal niet belangrijk.

Wat nu als je gelijk aangeeft wat jou past?  Believe me ik was er vroeger in ster in, van te voren bedenken: “als ze dat gaat zeggen, dan zeg ik dat”. Ik bang was af te gaan, geen controle had over het gesprek. Maar er is helemaal geen sprake van falen of controle hebben over. Dat zegt je hoofd, wat zegt je hart?      

Wat wil het zeggen?   Eigenlijk betekent het dat je in je hoofd zit. Wat zal de ander zeggen en wat je daarop antwoord  wordt vul je in in jou hoofd.  Zo krijg je, voor je gevoel, controle over het gesprek. Je denkt niet na over de nachten dat je ervan wakker ligt, de momenten overdag dat ze door je hoofd spookt en energie opslurpt.  

Maar is dat ook zo? Vaak geeft een ander vaak een ander antwoord dan jij hebt bedacht in je hoofd. Voel je lichaam en bedenk wat JIJ wil bereiken met het gesprek. Laat het los.  

Nu wil je natuurlijk wel graag weten wat ik bedoel met Nivea. Niet Invullen Voor Een Ander  

Wat gebeurt er al je Nivea “thuis laat”?   Je hoofd is leger, waardoor jij je beter kunt concentreren. Je bent verbaasd over de reactie van de ander en krijgt daardoor een fijn gesprek. Je stresslevel is lager, want je maakt je van de voren niet druk over het gesprek.  Al met al heb je dus meer energie. Die je gaat inzetten voor iets waar je nog meer energie van krijgt en misschien is dat wel het gesprek wat eruit voortvloeit. Hoe gaaf is dat.  

Je hebt nu vast wel door waarom dit onderwerp zeker past in de week van “Liefde”.   Denk niet na over een ander, jij gaat niet zijn/haar weg. Jij hebt je eigen mooie pad welke je volgt, jou missie. Blijf bij jezelf, wees lief voor jezelf gun jezelf de rust en energie.  

Ik wens je een prachtige week. Laat de wind lekker door je hoofd waaien en zo alles op haar plek brengen, ze brengt je overzicht.

Laat Nivea los.

Facebookby feather

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: