Recepten

Muesli á la Moeke

Al jaren begin ik ‘s morgens zonder brood. Ik kwam erachter dat brood mij niet voldoende voeding gaf ‘s morgens. Als ik 2 broodjes at rond 7 uur dan had ik om 8 uur al weer zin in wat. Dus ik op zoek naar een vervanger. Dat werd magere yoghurt met een kant en klare cruesli. Dit heb ik jaren gegeten. Tot ik de weg naar gezonde voeding ontdekte. Ik ging etiketten lezen en zag dat in cruesli ontzetten veel suikers zitten. Daar had ik geen zin in !!!!

‘s Morgens vroeg al beginnen met zoveel suikers. Dat helpt nog niet om mijn bloedsuikerspiegel in balans te houden. Tijd voor een onderzoek vond ik. De uitkomst van mijn onderzoek was dat ik zelf een muesli moest gaan maken. In de kant en klare muesli’s zitten altijd weer ingrediënten wat ik niet luste.

In deze muesli zitten allemaal ingrediënten die de bloedsuikerspiegel in balans houden. Dus voorlopig heb jij geen zin om wat te eten en begin je jouw dag met……energie. Dus een win-win situatie. Chocolade ook? Ja die ook, kies echter voor een 52% of 70 %. Hoger mag ook, ik vind dat te bitter worden, dus niet lekker. Hou je hiervan, dan zeg ik doen.

Hieronder vind je een basis recept. Je kunt hier walnoten, pecannoten, zonnebloempitten, pompoenpitten of ander noten dan wel zaden aan toevoegen. Dit geeft nog meer een vol gevoel en je krijgt meteen vitaminen en mineralen binnen. Ook heerlijk vers fruit kun je toevoegen. Mijn ochtendmuesli is met noten, bosbessen (echt mijn favo)of blauwe bessen, frambozen of aardbeien. Lekker met een bak griekse yoghurt. Een super goed begin van de dag!!!!!!

Ingrediënten:

  • 500 gr havermout
  • 1 eetlepel chia zaad
  • 1/2 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel kokos (kun je ook weglaten als je het niet lekker vind)
  • 1 reep chocolade (200 gr)

Bereiding:

Doe de havermout, chiazaad, noten en zaden in een grote kom. Smelt au bain marie de kokosolie en de chocolade tot deze helemaal gesmolten is. Voeg dit nu toe aan de het havermout mengsel. Goed doorroeren anders heb je heel veel klonten!!!! Laat het even staan tot de chocolade is uitgehard en doe het mengesel dan in een afsluitbare bak. Ik bewaar het in een oudewetse weckpot. Staat ook nog eens leuk op de plank. (haha).

‘s Ochtens pak je een diep vlaschaaltje hier doe je 3 tot 4 scheppen Griekse yoghurt in, dan 3 eetlepels muesli á la Moeke en wat fruit. Eet smakelijk!!!

Geniet even van je momentje!!! Zo start je de dag met een momentje voor jezelf. Een fantastische start.

Facebookby feather

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: