Blog

Met je hoofd je immuunsysteem een boost geven. Hoe doe je dat?

Kan dat wel? En of dat kan. Ik vertel je het in deze blog. Lees je mee?

Met de “R” weer in de maand en met de onrust die er momenteel onder velen heerst is het enorm belangrijk goed om je immuunsysteem te denken.

Je weet vast wel dat groente en fruit eten belangrijk is. Denk aan:

  • paprika
  • kiwi
  • blauwe bessen
  • sinaasappel

Deze zitten boordevol vitamine C, die jouw immuunsysteem hard nodig heeft en …

Wist je dat vitamine D ook goed is voor je weerstand? Neem wat meer vette vis. Bijv:

  • makreel
  • sardines.
  • En ga de zon in. Neem een wandeling in de natuur, ga in je tuin of op je balkon zitten en laat die gele bol jou verwarmen. Niet alleen je huid maar ook je hart.

Maar je hoofd heeft ook invloed op dat systeem.

Gedachten kunnen jou beperken en dus ook jou immuunsysteem negatief beïnvloeden. Denk je in angst, denk je negatief of heb je stress dan zet jij je lichaam in “strijdstand”. Het lichaam denkt dat er gevaar is, alleen is die er in werkelijkheid niet. Je staat niet oog in oog met een beer. Alleen je hoofd denkt dat en je lichaam reageert hierop. Ze reageert door allerlei stofjes aan te maken en je zo klaar te maken voor de “strijd”.

Door je “strijdstand” moet je immuunsysteem enorm hard werken om je lichaam gezond te houden. Als zijn energie gaat namelijk naar “het gevaar”.Je bent dus sneller vatbaar voor ziektes, virussen etc.

Hoe kun je dat veranderen?

Start je dag positief. Dat kan door je dag te starten met een affirmatie en/of meditatie. 
Je start zo met een rustige en peaceful mind. Je hebt een intentie gezet voor die dag, de bodem voor de rest van jouw “pizza”.(om maar in een metafoor te praten)

Verruil een negatieve gedacht voor een positieve. Bijvoorbeeld “Ik kan ook niks” kun je veranderen in…”Vandaag is een nieuwe dag en ik ga nieuwe dingen proberen”. Of denk je iets negatiefs, zet daar een gedacht aan een mooie vakantie met fijne gevoelens voor in de plaats. De warmte van de zon die je daar voelde, de rust van de omgeving waar je verbleef of de liefde van de mensen daar.(Dat is de tomatensaus, salami en kaas van je pizza).

Dit zijn enkele tips die jou stresslevel veranderen naar een gezonde stand. Rust, energie en blijdschap komen dan weer in je leven terug en dat heeft weer positieve invloed op jou? Je raadt het vast al….Immuunsysteem. Yes!

Nog 1 tip

Die ik graag wil meegeven als het gaat om angst. Onderzoek waar je angst vandaan komt. Is het iets uit het verleden wat het triggert, is het uit je opvoeding of een relatie die je leeg trekt. Ook de huidige situatie in Nederland kan emoties oproepen als boosheid, gevoel dat je onrecht wordt aangedaan waardoor je in een oude angst schiet.

Ik kan je ondersteunen en tools geven omdat je er soms wat meer hulp nodig hebt. Hulp bij het onderzoeken, omdat jezelf vastloopt. Hulp bij zelf compassie. Ik geef je tools om je bewust te maken van je eigen gedachten en hoe die vaak beperkend werken. Alles om jou een blijer, bewuster en energieker leven te laten creëren.

Replay op deze blog door een mail sturen en ik neem contact met je op. Samen kijken we dan naar wat aansluit bij jou huidige ontwikkeling.

Toch ben ik mijn ook bewust dat ik niet alle vrouwen kan helpen en dat sommigen professionele hulp nodig hebben. Mocht dit bij jouw het geval zijn dan zal ik jou zeker doorverwijzen.

Wees liefdevol naar je body & mind. Het is jouw tempel, ga er liefdevol mee om mooi mens.

Facebookby feather

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: