Blog

Meditatie? Dat is niks voor mij.

Dit hoor ik vaak bij mijn klanten als ik ze vraag of ze al mediteren. Laat ik iets persoonlijks met je delen.

Als je mij 6 jaar geleden had gezegd dat ik nu dagelijks mediteer had ik je hartelijk uitgelachen en voor gek verklaard.

Dat was toch wat voor “geiten-wollen-sokken-figuren”, niet voor deze nuchtere vrouw. Daar kwam nog bij dat ik toen gelovig was en dat mij extra weerstand gaf. Dat was het duistere, dat ging je niet doen was mij met de paplepel ingegeven.

Inmiddels ga ik niet meer naar de kerk. Er is meer in het universum dan ik toen wist wat mij enorm veel rust, inspiratie en power geeft. Nog steeds nuchter en met beide voeten op de grond staande weet ik dat meditatie niks duisterachtigs is. Wel heel fijn voor mind, body & soul….. jou en mijn algehele vitaliteit. Daar doe ik het toch voor…Vitaliteit. Vitaliteit van je hoofd brengt vitaliteit in je lijf en dat is waarom ik je wil kennis laten maken met meditatie.

Laat mij je vertellen wat de voordelen van meditatie zijn.

Verlaagd je cortisol. Je weet vast wel dat stofje de aanjager van stress is. Door de rust die de meditatie geeft verlaag je dit stofje en dus je stresslevel.

Verlaagd paniek en angst. Door de ademhalingsoefening in de meditatie leer je rustig ademen. Waardoor hyperventilatie, paniek en angst jou dagelijks leven niet meer hoeven te hinderen.

Verbeterde concentratie. Door deze rust kun jij je beter concentreren, je krijgt de helicoptervieuw.

Geeft rust. Door je te concentreren op je ademhaling en de meditatie komt er rust in je lijf dit heeft positieve invloed op jou gedrag gedurende de dag.

Beter slapen. Door naar een meditatie te luisteren voordat je gaat slapen zul je rustiger en ontspannen slapen. Mijn man heeft door zijn onregelmatige diensten hier nog wel eens last van. Een geleide meditatie geeft hem die rust en diepe slaap.

Welke meditaties zijn er?

Er zijn verschillende vormen van meditatie:

♡ Geleide meditatie

♡ Zelfmeditatie

♡ Ademhalingsoefeningen

Ik ga hier nu niet verder op in wel kan ik je meegeven dat ik zelf geleide meditaties erg fijn vind. ‘s Morgens begin ik mijn dag er mee en ‘s avonds sluiten mijn man en ik onze dag ermee af.

Ga op onderzoek en kijk welke vorm jou past en goed voelt. Doe het dagelijks minimaal 1 x  per dag en hou dit vol. Wees gedisciplineerd hierin of, zoals ik, neem het mee in je ochtendroutine.


Wanneer ga jij mediteren?


Facebookby feather

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: