Recepten

Knapperige Zadencrackers met kaas

Dit recept staat al een poosje op mijn lijstje om te maken, maar om één of andere reden bleef hij maar liggen. Tot vandaag. De reden is dat ik op vakantie iets verantwoords mee wil voor onderweg. Iets wat goed voed, want al rijdende zijn we toch geneigd om iets zoetigs te nemen. Leuk om even een boost te geven in je bloedsuikerspiegel, maar niet voor de rest van je body. We willen wel het koppie er bij houden en van snoep wordt je toch alleen maar moe. We pakken meteen onze stoelgang, diabetes type 2, onze stemming (zit in zonnebloempitten) aan en hebben meteen de nodige vitamines binnen.

Dat wordt smikkelen onderweg.

Hier het recept:

Ingrediënten voor 10-14 crackers:

  • 125 gram gebroken lijnzaak
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 50 gram pittige kaas of parmazaanse kaas
  • 180 ml water
  • 1 theelepel gemalen himalayazout

Bereiding:

  1. Meng de zaden en het zout en voeg het water toe.
  2. Laat dit een half uurtje staan
  3. Verwarm de oven voor op 180 C
  4. Bekleed de bakplaat met bakpapier
  5. Na een half uur heeft het mengsel het water goed opgenomen en kun je het verdelen over de bakplaat.
  6. Spreid het mengsel goed uit zodat er een rechthoekige plaat ontstaat.
  7. Leg hierover een vel bakpapier en druk met een deegroller (of met je handen) goed aan.
  8. Verwijder het bovenste bakpapier en bak de crackers 25 minuten in de oven.
  9. Snijd de crackers na het bakken in gelijke stukken en laat ze afkoelen.

Eet smakelijk

Facebookby feather

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *