Blog

It’s okay not to be perfect

Daar zit je dan. Je hebt net te horen gekregen dat je naar alle waarschijnlijkheid een burn out hebt.

Of je voelt je al tijden opgejaagd, kunt je slecht concentreren, hebt soms last van hyperventilatie en een kort lontje.

Aan de buitenkant ziet niemand wat je hebt. Je werkomgeving, thuis maar ook de doktoren begrijpen je niet helemaal. Maar jij zit daar en kan niets meer hebben. Alles is je te veel. Je wilt zo graag. Je hoofd kan het ook wel maar je lichaam heeft je terug gefloten.

Je hebt de laatste tijd, misschien wel jaren, niet naar de signalen van je lichaam geluisterd.

‘s Morgens werd je doodmoe wakker, maar je moest naar je werk want…vul maar in. Of je parnter of kids verwachten dat…vul maar in. Je cijferde jezelf helemaal weg, waardoor jij je lichaam zo enorm heb belast dat een eenvoudige nachtrust dit niet meer op kon vangen.

Je energieverbruik overdag was zo hoog en je lichaam gaf wel seintjes, maar daar had je geen tijd voor om naar te luisteren Je moest door. Je wilde ook niet luisteren.

Die seintjes, van hoofdpijn, last van de nek/schouders, tot na een dag werken totaal uitgeblust thuis komen. Maar ook niet meer durven boodschappen doen omdat het druk is en alles op je af komt. Concentratie van een doperwt hebben. Ook je geheugen laat je totaal in de steek. Simpele dingen kun je niet onthouden.

Je bent de regie over je lichaam volledig kwijt. Dit komt doordat je niet luisterde naar wat hij zei. Nu wil het lichaam dat je luisterd naar hem.

Je moet nu luisteren naar je lichaam in plaats van naar je hoofd. Je hoofd heeft je tenslotte in deze situatie gebracht.

Oh jee… loslaten? Ja LOSLATEN. Alles hoeft niet perfect te zijn.

Het is doodeng ik weet het. Je geeft de controle uit handen. Al die jaren dacht jij voor je lichaam. Ik was ook zo.

Ik had een horloge om, zodat ik precies wist wanneer ik wat moest doen. Had elke dag een volledige planning en die stond al minimaal een week van te voren vast. Vroeg iemand mij om op een drukke, ingeplande dag nog wat tussendoor te doen dan probeerde ik dat ook er in de proppen. Je kunt immers geen nee zeggen. Stel je voor wat ze daarvan denken. Tegenwoordig heb ik geen horloge meer om. Wat een rust geeft het mijn en ik ben nog steeds op tijd op mijn afspraken.

Naast dat ik 20 uur werkte moest mijn huis en tuin er ook goed uitzien en mijn dochter ook genoeg aandacht krijgen. Mijn lichaam….die kwam ergens achteraan.

Je voelt hem al aan komen…. die burn out.

In die burn out heb ik leren grenzen stellen. Je omgeving zal dit niet altijd als fijn en leuk ervaren. Mijn omgeving in ieder geval niet. Ook wel logisch je gaat ineens nee zeggen op iets waar je anders nooit moeilijk over deed. Toch voel je dat dat de enige oplossing naar herstel is. En dat is het ook.

Jij hebt al die tijd de lat van perfectie zo hoog gelegd dat jou lichaam je nu terug fluit. Luister echt naar je lichaam.

Die hersenspinsels van ….als ze me maar niet een aansteller vinden of wat zullen ze wel niet denken. Maar ook…. gisteren kon ik het ook. Laat die spinsels varen. Ze hebben je in deze situatie gebracht, vergeet dat niet.

De nieuwe JIJ, je lichaam, wil dat je naar hem luisterd. Neem rust en ga niet over je grens. Daarmee verleng jij je herstelproces in plaats van dat je het verkort.

Stel jezelf elke dag de vraag Wie ben ik? Wat wil ik vandaag en wat heb ik daarvoor nodig? Waar wordt ik blij van, krijg ik een bigsmile op mijn gezicht?

Die bigsmile geeft namelijk energie. Dat bevordert je herstelproces.

Begin elke dag met een positieve quote en probeer die gedurende de dag met je mee te nemen. De quote hierboven aan dit blog is zo’n mooie.

It’s oke not to be perfect

Want dat is het ook. Je bent mooi zoals je bent, prachtig mens. Je mag fouten maken, de wereld vergaat er niet door. Je leert er juist van en faalt beslist niet. Want dat is ook zo’n hersenspinsel die naar het land der fabelen kan.

Stel liefdevol je grenzen, laat anderen weten wat je voelt. Zij kunnen jou niet voelen. Dit geldt ook voor dokteren en ander hulpverleners. Zo kan iedereen jou beter tot steun zijn in deze periode.

In de periode van mijn burn out had ik niet het gevoel dat ik goed begrepen werd. Er is mij nooit verteld dat ik goed moest gaan voelen en daarna luisteren. Ik heb het zelf ontwikkeld en het heeft mij een mooi mens gemaakt.

In mijn trajecten, sessies en gratis producten gaan we echt in op het onderwerp Luisteren naar je lichaam. Ik vind het belangrijk dat jij je energie terug krijgt en dat kan als je leert luisteren naar die seintjes. Door liefdevol je grenzen te stellen.

Geniet van je week. Wees niet perfect, maar de mooie JIJ. En wil je met mij werken? Dan is de Frisse Start traject wat voor jouw? Wil je daar info over klik dan op onderstaande link. Heb je liever een ander traject of sessie. Ook dan kun je op onderstaande link klikken. Dan neem ik contact met je op en kijken we wat bij jou situatie past.

http://www.geahoevelifestyle.nl/contact/


Facebookby feather

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: