Blog

Hoe vind je rust als je niet op vakantie ga?

Terwijl ik deze blog schrijf, schijnt de avondzon op mijn buitentafel. Ik kan hier zo van genieten, alsof ik aan Lago Maggiore zit. Daar is het ook zo fantastisch mooi!!. Twee jaar achtereen op vakantie geweest omdat het er zo genieten is. En als je me dit jaar weer heen zou sturen heb ik mijn koffer in no time ingepakt.


Toch gaan we dit jaar niet weg. We hebben de keuze gemaakt om te genieten van ons nieuwe terras en schuur. Dus voor ons ‘El Terrasso’ en nee,ik vind dat helemaal niet erg. Ons huis is zo fijn om in te wonen, het heeft zon fijne positieve energie dat is al genieten.

Hoe je rust vind nu je toch niet op vakantie ga?

Zet alles op een lager pitje

Alles gaat bij mij op een lager pitje.
Hoe bedoel je lager pitje? Nou in een vakantie thuis draai ik wel gewoon de was, maar elke dag stofzuigen dat niet.Dan gaat de Swiffer erdoor. Ga niet ramenlappen, de douche een grote beurt geven dat soort werkzaamheden kunnen wachten tot na de vakantie. We nemen wat meer tijd voor een koppie koffie, halen een keer ‘s morgens broodjes bij de bakker of kopen afbakbroodjes en ander lekkers voor het ontbijt/brunch. Gaan we ergens anders wandelen in plaats van in de buurt. Gaan we een dagje uit. Dus alles gaat een versnelling lager.

Samen uit samen thuis

Dat werd er vroeger bij mij thuis altijd gezegd. Wat betekende dat iedereen iets deed zodat we met allen ook vrij konden zijn en genieten van die tijd samen.
Dat kun je doen door hulp te vragen, je hoeft niet alles alleen te doen.Als de een de stofzuiger of Swiffer pakt kan de ander de wc snel schoonmaken en kunnen je gezamenlijk  erop uit of juist chillen.
Je hebt tenslotte samen vakantie.

En hoe als je 24/7 bij elkaar op de lip zit?


Als je meer bij elkaar bent pik jij als gevoelige, intuïtieve Hsp-er ook meer op waardoor je energiesysteem ook sneller vol kan lopen.Dit kun je voorkomen door ook in ( en op) vakantie tijd voor jezelf te “claimen”. Tijd die helemaal voor jou is zodat jij je systeem weer leeg kunt maken en je energielevel kunt opwaarderen.
Is dat egoïstisch? Nee, ik geloof dat er niks beters is dan jezelf weer helemaal opladen en met jouw juiste energie er zo weer te zijn voor jezelf en je mede vakantiegangers.Niemand heeft baat bij iemand die op haar tenen loopt in de vakantie. Die gaat lopen snauwen of niet mee kan omdat ze geen energie meer heeft. En jijzelf al helemaal niet, heb plezier en geniet.
Ik neem, ook in mijn vakantie, tijd voor mezelf. Zo start ik s’ morgens gewoon met een meditatie, doe ik mijn yoga oefeningen en wandel ik met de hond. Het geeft mij die rust en toch een kickstart van mijn dag. Dus waarom dit ochtendritueel niet gewoon doorzetten.  Samen met genieten van de nieuwe omgeving, die we in een dagje uit gaan ervaren, laad ik mij op en geniet ik met volle teugen.

Ja, ik kan wel genieten van een nieuwe omgeving al moet ik even acclimatiseren als we er net zijn, even de energie voelen. Neem ook jij hier de tijd voor.


Maak het bespreekbaar.

Praat er ook over met je mede vakantiegangers wat jij nodig bent. Zo kunnen jullie elkaar helpen en begrip tonen.Zo kan je partner de kids meenemen naar bijvoorbeeld het meer dan heb jij mooi tijd om te mediteren, te lezen, hard te lopen of iets anders waar jij je bij opgewaardeerd.
Ik geef op tijd aan waar ik behoefte aan heb en maak ook alles bespreekbaar. Dat geeft duidelijkheid bij iedereen en indirect rust bij mijzelf. En laat vakantie nu net daarvoor zijn…RUST.
Vraag ook wat je mede-vakantiegangers nodig hebben en kijk zo samen wanneer je jouw tijd in kunt plannen.Zo geniet je van wat je doet op dat moment, wetend dat er straks een moment voor jou komt. Win- win situatie zou ik zeggen.

Geniet met volle teugen van jouw vakantie, heb plezier en laat je batterij goed op.

You can’t pour from an empty cup. Take care of yourself first.

Liefs,

Gea

Facebookby feather

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: