Blog

Hoe begin jij de dag met dankbaarheid? + 3 tips

Jeetje, wat ging de maand Februari snel nog een paar dagen en hij is voorbij. De maand die in teken stond van Liefde, compassie voor jezelf. 


Je hebt tips van mij gekregen om te onderzoeken waar jou grenzen liggen, waarom het bewaken zo belangrijk is en dat dit alles samen met de juiste mindset rust en energie brengt.
Energie die je nodig hebt in dagelijkse leven.


Mijn laatste onderwerp voor februari gaat over Dankbaarheid.
Dankbaarheid is namelijk ook één die je heel veel brengt, een energiebooster. 


Ben jij dankbaar voor het dak boven je hoofd, de liefdevolle partner (mocht je die hebben) die jou steunt bij alles, de prachtige kids en de liefde die ze je elke dag geven( ja, er zijn ook momenten  dat je ze achter het behang kunt plakken) liefdevolle vrienden om je heen?

De liefde van je huisdier, die altijd trouw op je wacht en enthousiast onthaalt bij binnenkomst.Dankbaar dat er elke dag weer een dag opnieuw begint.


Er zijn nog veel meer dingen om dankbaar voor te zijn, maar ik vind dat de basis hier ligt.Begin met kleine stapjes. 
Ga kijken/voelen en opschrijven wat jou dankbaar maakt.  Ik geef je enkele tips.

Tip 1:
Jou moment zonder mobiel.

Maak er elke dag tijd voor, het mooiste tijdstip is ‘s avonds als afsluiter van de dag. Ook als de dag niet liep zoals jij het had verwacht, ga kijken waarom jij de controle wilt houden en waar je toch dankbaar voor kunt zijn. 
Sluit je mobiel etc af, niet neer snel ff swippen, een appje beantwoorden of FB bekijken. Nee het is tijd voor jou nu de wereld komt na die tijd wel weer.

Tip 2:
Zoek een plekje waar je niet wordt gestoord

Ga op een plekje zitten waar je niet gestoord kan worden. Maak er echt een moment voor jezelf van, intunen op jezelf noem ik dat. Lekker uitrekken, een paar keer diep in- en uitademen en voelen waar jij dankbaar voor bent. 
Ikzelf kies ervoor om dit moment in de ochtend te doen. Na mijn meditatie en yoga is schrijven over dankbaarheid een onderdeel van mijn intentie zetten van die dag. In een leuk schrift, speciaal hiervoor gekocht, schrijf ik dagelijks ongeveer 15 min ( in ieder geval probeer ik dit 5x per dag) 

Tip 3:
Aan welke intenties kun je denken

*Ik wil vandaag…..

* lief zijn voor mezelf

* geduldig zijn

* positief de dag door gaan ( na een nacht slecht slapen bijv.)

* mijn energie goed inzetten


Als schrijvende kun je een rustgevende en inspirerende muziek opzetten. Op You tube vind je genoeg.  Geniet in dankbaarheid van dit moment voor jezelf.

Facebookby feather

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: