Recepten

Hartige crackers

Het was even zoeken naar de juiste ingrediënten en het juiste recept. Omdat ik het belangrijk vind dat de ingrediënten je bloedsuikerspiegel in balans houden.

Door drukte of je burn out ben je vaak vermoeid en heb je last van concentratieproblemen. Je gaat vaak voor snelle gemakkelijke voeding. Het nadeel is dat je van die voeding je nog meer moe gaat voelen.

Door goede en gezonde voeding kun je zorgen dat je meer energie krijgt een je concentratie verbeterd. Dit hoeven niet altijd ingewikkelde recepten te zijn.

Deze crackers zijn daar een voorbeeld van. Ze zijn koolhydraatarm en beïnvloeden je bloedsuikerspiegel niet en zijn lekker knapperig, vooral als je ze zo dun mogelijk maakt. Je kunt ze als lunch eten met wat beleg of als tussendoor. Maar wat dacht je van het serveren als een toastje op een party? Beleg hoeft echt niet, want ze zijn zo echt verrukkelijk. Ik had 3 proefpersonen en die hadden aan 1 stukje niet genoeg.

Omdat ik weet dat je niet lang in de keuken wilt en kunt staan, hier het simpele en snelle recept.

Totale bereidingstijd: 25 min (incl. oventijd)

Ingredïenten:

  • 125 gr Amandelmeel
  • 25 gr Gebroken lijnzaad
  • 1 ei
  • 1 eetl olijfolie
  • 1 eetl groene pesto
  • 2 in stukjes gesneden tomaatjes
  • 1 theel Knoflookpoeder
  • beetje peper
  • 15 gr Parmazaanse kaas

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de amandelmeel, gebroken lijnzaad, peper, knofloopoeder in een kom
  3. Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en voeg die bij het mengsel. Ook de kaas en het ei kun je nu toevoegen
  4. Alles goed mixen en goed kneden. Ik heb het met mijn handen gedaan. Al plakt het wel.
  5. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en leg het beslag hierop.
  6. Leg een vel bakpapier boven op het mengesel. Zo kun je het beste het mengesel uitspreiden over de bakplaat. Het liefst in een vierkant. Het vel bakpapier ertussen zorgt dat het deeg niet aan je handen blijft plakken.
  7. Rol het mengsel zo dun mogelijk uit. Ongeveer 3 mm dik, dan zijn ze het knapperigst.
  8. Snij je meteen in vierkanten. Dit is makkelijker om straks van elkaar te halen.
  9. Leg de crackers 15-20 min in de voorverwarmde oven.
  10. Laat ze afkoelen en breek ze los.
  11. Bewaar ze in bakpapier dan blijven ze het knapperigst, maar sluit ze niet helemaal af. Dan worden ze juist zacht.

Geniet van deze heerlijke crackers.

Facebookby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: