Recepten

Griekse kippedijen

BBQ-en, ik vind het zo gezellig. Genieten van het samenzijn, lekker eten en het mooie weer maken zo’n plaatje compleet. Afgelopen weekend was daar weer een uitgesproken gelegenheid voor en die hebben dan ook gepakt.

Veel etenswaren maak ik zelf klaar. Denk aan saté-stokjes, maar ook het marineren van ander vlees, aardappelsalade, gewone salade en kruidenboter maak ik zelf.

Gisteren heb ik voor het eerst de Griekse kippedijen klaargemaakt en wat waren ze verrukkelijk. Daarom wil ik vandaag dit recept met je delen.

Kip is een mager stuk vlees waar veel eiwitten in zitten en dus goed past in jouw koolhydraten beperkte levensstijl. Kippedijen hebben als voordeel dat ze erg sappig blijven tijdens het bakproces.

Hier het recept, wel geef ik je de tip om het 1 uur van de te voren klaar te maken dan kunnen de kruiden er lekker in trekken.

Ingrediënten:

  • 8 stuks kippedijen
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 zakje Gyroskruiden

Bereiding:

  1. Meng het zakje Gyroskruiden met de olijfolie goed door elkaar. Leg hier de kippedijen in en meng ze goed met het kruidenmengsel. Laat dit 1 uur goed intrekken.
  2. De kunt de dijen op een metalen pen rijgen en dan op de BBQ leggen , maar ook zo los.

Heerlijk met een salade van tomaten, komkommer, verse basilicum en feta.

Eet smakelijk.

Facebookby feather

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: