Recepten

Frisse Makreelsalade

Makreel, o wat houd ik van die vis. Naast zalm behoort deze ook tot een van mijn favorieten.

Makreel is een heerlijke vette vis en zoals je waarschijnlijk wel weet is vette vis enorm gezond voor: Hart- en bloedvaten, huid, haar, nagels, ogen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Gerookte makreel is heerlijk op brood, een toastje, maar ook zo op peuzelen vind ik zalig. Een frisse salade ervan met dit warme weer is helemaal een traktatie. Je kunt deze ook gemakkelijk een dag van te voren maken en het goed bewaren in een bak in de koelkast. Daar wordt hij alleen maar lekkerder van.

Natuurlijk weer een simpel recept, met de ingrediënten kun je variëren. In plaats van augurk kun je ook bieslook of bleekselderij erdoor heen doen. Of wat dacht te van een appel en wat druppels citroensap. Hieronder vind je het heerlijke recept.

Ingrediënten:

  • 125 gram makreelfilet op zonnebloemolie
  • 2 augurken (niet te groot)
  • 1 kleine rode ui
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel halfvolle fritesaus
  • peper en zout

Bereiding:

Snipper een uitje fijn en snijd de augurk in kleine blokjes.

Open het blikje makreelfilet en laat het uitlekken. Voeg de gesnipperde ui en de augurken aan toe. Meng het goed door elkaar en voeg 1 eetlepel Griekse yoghurt en 1 eetlepel fritesaus aan toe. Breng het op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk.

Facebookby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: