Recepten

Eiersalade met kerrie

Met Pasen in het vooruitzicht heb ik voor jou een simpele, gezonde en snel te maken Eiersalade gemaakt. Heerlijk op een cracker, volkoren beschuit of eiwitrijk broodje bij het ontbijt. Maar als je lekker loom wilt doen kan het ook bij de brunch.

Wij zijn niet van de vroege vogels, dus ik maak dit recept een dag van te voren en bewaar het in een kleine weckpot. Goed afgesloten en staat nog decoratief op tafel ook. Misschien schuif je wel bij een ander aan tafel. Dan kun je altijd met deze salade aankomen.

Natuurlijk is dit recept niet alleen voor Pasen. Hij is veel te lekker om maar 1 x per jaar te eten.

Hier dan het recept:

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el halfvolle fruitsaus
  • 1/2 tl Franse mosterd
  • 1 tl kerrie
  • 1 tl curcuma
  • peper
  • zout
  • peterselie of dille (wat jij het lekkerste vind)

Bereiding:

Doe de eieren in een pannetje, voeg er water aan toe totdat je helemaal onder water staan. Voeg er iets zout aan toe. Dan gaan de eieren niet kapot. Zet de op het vuur en kook ze in 8 minuten hard.

Haal de pan van het vuur en giet het water af. Doe koud water in het pannetje. Dan koelen de eieren af en stolt het eigeel sneller.

Pel de eieren en prak ze met een vork fijn.

Meng de yoghurt, fritesaus en de specerijen in een schaaltje samen en voor hier de geprakte eieren doorheen.

Serveer de heerlijke salade op (zaden) cracker, sneetje eiwitrijk brood.

Eet smakelijk

Facebookby feather

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: