Blog

Durf jij je intuïtie te volgen?+ 5 tips

Van controle-freak naar intuïtie volgen.

Jazeker al heb ik haar wel moeten herontdekken. Ze zat in mij alleen had ik haar verstopt. Opvoeding, scholing, maatschappij en pleasegedrag maakt dat ik haar goed beschermd had weggestopt. Ik vond haar lastig en durfde niet op haar te vertrouwen want elke keer kreeg ik de klip op de neus.Dan was goed de controle houden maar het beste ( dacht ik).

Ver van te voren weten wanneer bezoek kwam, elke dag precies weten wat er op de planning stond, to do lijstjes maken, voor het op vakantie gaan al alles goed uitgezocht hebben. Wat gaan we bezoeken, hoe komen we daar etc.Vast herkenbaar voor joy. Alles moest onder goed vooruit gedacht zijn.

Tot ze, mijn intuïtie, op een dag niet langer verstopt wilde zitten.” Ik wil eruit, je moet naar me luisteren “zei ze. “Ik ben je compas, die kun je niet wegstoppen. Kom laten we samen op pad gaan. “Met de rug tegen de muur ( lees burn out) had ik geen andere keus.

Schorvoetend liet ik haar beetje bij beetje toe. Vond dat maar eng en wiebelig. Nu 10 jaar later is het de beste beslissing ooit. 

Mijn 5 tips. Hoe ik het heb gedaan?

✅Ik kauw geen beslissingen meer tot het bot uit. Daarvoor in de plaats ga ik voelen. 

✅ Voelt het goed maar wat wiebelig? Dan weet ik dat ik goed zit.

✅Twijfel ik? Dan slaap ik er een nachtje over. Heb ik de volgende dag nog steeds een goed gevoel dan ga ik ervoor.

✅ Ik let op mijn ademhaling. Is deze laag en rustig? Dan weet ik dat ik contact heb met mijn innerlijke kompas.

✅ Ik neem tijd om naar mijn intuïtie te luisteren en ernaar te handelen. Ze is tenslotte mijn compas.

Je innerlijke compas volgen maakt het leven zoveel mooier en plezieriger. Leuke “toevalligheden” ,ontmoetingen, goede informatie en juiste beslissingen komen op je pad als je haar volgt.

Wanneer ga jij jouw compas volgen?

Facebookby feather

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: