Blog

Blijf bij jezelf

Ik vind het belangrijk om goed bij jezelf te blijven, dat is ook waarom ik het blijf herhalen mooi mens. In deze blog leg ik uit waarom en geef ik je tips.

Compassie

Compassie voor jezelf begint bij dichtbij jezelf te blijven. Uit liefde voor jezelf en je omgeving is het belangrijk om de bff met jezelf te zijn. Ook ik heb dit moeten leren, de whipslash en de burn out is mijn leerscholen geweest.

Wees de imperfecte perfectie van jezelf. Niet uit egoïsme of narcisme, dat is niet wat ik bedoel. Dat is een hele andere kijk op het wereld en het leven en niet wat ik hier bedoel. Jezelf goedkeuren precies zoals je bent.

Cijfer jezelf niet weg om een ander te pleasen. Jezelf liefhebben, want LIEFDE is de wonderkuur. Onszelf liefhebben doet wonderen voor onszelf en onze omgeving. Ik heb het niet over ijdelheid of verwaandheid. Dat is geen liefde, dat is angst. Wat ik bedoel is met respect voor jezelf en over jezelf praten en dankbaar zijn voor ons lichaam.

Uitdagingen en oplossingen

Gedurende de dag zijn er genoeg uitdagingen die jou je energie kunnen roven. Energie oppikken van anderen, personen met veel negativiteit om zich heen, perfectionisme en wat dacht je van piekeren. Door een korte meditatie te doen op dat moment, pak je de energie weer terug bij jezelf. Ook een goede ademhaling helpt je in deze situaties. Adem goed in en rustig weer uit. Deze oefening kun je heel goed even op de toilet doen. Zo ben je sneller weer in je eigen energie mooi mens.

Hoe ik dat doe?

Mediteren, yoga. Daar begint mij dag mee. Zo zet ik meteen de intentie voor de dag. Vervolgens is het tijd voor een gezonde en voedzame ontbijt. Daarnaast geef de natuur mij veel rust en energie, waardoor ik goed kan opladen en de energie bij mezelf houden. De dag wordt afgesloten met een moment van dankbaarheid en een meditatie.

Blijf dichtbij jezelf en ……….

Live the life you love

Facebookby feather
%d bloggers liken dit: