Recepten

Bananenbroodtaart met Griekse yoghurt en blauw bessen.

Oh, wat is dit weer een verrukkelijk recept. Gisteren lekker in de keuken mee bezig geweest. Voor mij is dat echt passie en het geeft me enorm veel energie om het te maken. Dan heb ik het nog niet over de energie “na het op eten”.

Deze taart past heel goed in een koolhydraten beperkt levensstijl. Ook mijn levensstijl is koolhydraten beperk. En ik merk in mijn omgeving en bij klanten dat deze vorm van leven heel veel voordelen heeft. Je kunt er diabetes 2 mee voorkomen en terug draaien. Ook las ik kort geleden een artikel waarin een onderzoek gepubliceerd stond. Dit artikel stelde dat door het verminderen van suikers er bepaalde vormen van kanker konden worden voorkomen/verminderd. Helaas kan ik het artikel niet meer vinden anders had ik het hierbij vermeld. Wat zeker is dat snelle suikers uit je levensstijl gooien beter is voor jouw fysieke en emotionele lichaam. Maar daarover een andere keer.

Terug naar de verrukkelijke, frisse taart. Uiteraard is het weer een simpel recept. Een fantastische vervanger voor bijv. de slagroomtaart.

Ingrediënten:

Voor de taart heb je nodig:

  • 200 gram blauwe bessen (neem je diepvries blauwe bessen dan is 50 gram genoeg)
  • 150 gram havermout
  • 3 bananen
  • 2 eieren
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 thl kaneel
  • 1 thl wijnsteenbakpoeder
  • paar druppels vanille aroma

Voor de topping:

  • 100 gram blauwe bessen
  • 250 gr Griekse yoghurt
  • paar druppels vanille aroma

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Met uitzondering van de blauwe bessen doe je alle ingrediënten voor de taart in een blender. Maak hier een goed beslag van. Giet nu het beslag in een beslag kom en meng er de blauwe bessen in. Mocht je voor diepvries fruit hebben gekozen, neem dan niet te veel (daarom het ik voor 50 gram gekozen)en roer dit niet te veel door. Anders wordt jej beslag blauw. Vet het springvorm van 22 cm in of bekleed hem met bakpapier. Giet nu het beslag in de springvorm en bak te taart in het midden van de oven 40 minuten gaar. Laat de taart afkoelen voordat je de topping erop doet.

Voor de topping roer je de Griekse yoghurt en de vanille aroma door elkaar en bekleed je de taart. Beleg hem nu met de blauwe bessen. Afgedekt kun je de taart het beste in de koelkast bewaren.

Eet smakelijk.

Facebookby feather

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: