Blog

April doet wat hij wil. Hoe vind jij hier rust in? +5 tips

April doet wat hij wil. Na een ontstuimig maart, gaat april hier nog even in verder.

Hoe vindt jij hier de rust in?

Wat een bijzondere maand was maart. Het begon met veel wind en regen en eindigde met strak blauwe luchten en heerlijke zon.


Ze waarschuwde ons voor wat er kwam en eenmaal in de storm gaf ze ons rust en vitamines. 


Rust om ons terug te brengen bij ons diepere zelf. Waar we al diep tijd hard van weg liepen, is er nu geen ontkomen aan.


Als je dan ineens bij elkaar op de lip zit is het een uitdaging om toch jezelf te blijven, jou grenzen liefdevol aan te geven, tijd te nemen voor jou rust, jou diepere zelf.


Je hebt ineens niet het huis een paar uur voor jezelf, je moet voor juf “spelen” en je partner is ook aan het thuiswerken. Je voelt de stresslevel stijgen. Kortom er wordt nogal van je gevraagd.


Hoe blijf jij liefdevol naar jezelf en anderen in deze tijd?


Maak een planning

Ga met elkaar in gesprek over een planning.

* Wanneer wordt er huiswerk gemaakt?

* Wie helpt met de huiswerk ( pa of mam) ?

* Wanneer is het tijd voor jou?

* Wat ga jij dan doen en kun jij dan gestoord worden?


Hou je aan je afspraak

Hebben jullie afgesproken wanneer jij tijd voor jezelf neemt, doe dat dan ook.

Laat niet een ander jou tijd innemen. Vraagt iemand jou:”  Wil jij mij nu helpen met…..?Of ” Mam kun jij nu voor mij….?

Ook niet door een telefoontje je laten verleiden om jou tijd op te geven.Jij hebt aan je naasten duidelijk aangegeven, dus ze weten dat het nu jou tijd is.

Geniet ervan.


Neem jezelf serieus

Voor je het weet zit je in de gedachten…”ach ik kan ze wel even helpen, neem straks wel tijd voor mezelf”. Of je neemt het telefoontje wel aan en voelt je dan helemaal leeggetrokken.Voor je het weet is die tijd voor jezelf opgegaan in rook.

Hoe serieus neem jij jezelf dan?Rust, jou lichaam heeft het zoooo nodig om op te laden.

Dus neem het, eis het uit liefde voor jezelf.


Mediteer

Ga elke avond voor het slapen gaan mediteren. Voor mij zijn dat geleide meditaties. Er staan er voldoende op You tube, kijk welke goed voelt bij jou.

Tot ruim 2 jaar terug stond ik wat sceptisch tegenover een meditatie. Had er zo mijn bedenkingen over die voortkwamen uit mijn opvoeding. De omslag kwam toen ik om een site kwam over Hsp en er een meditatie bij zat die mij erg aansprak. Ik dacht laat oude gedachten los en ga het onderzoeken….. “Is het niet jou ding stop je ermee Ge””. Zo gezegd zo gedaan.

Ik heb er nog geen moment spijt van gehad, ik ben er juist ontzettend blij dat het in mijn dagelijke routine zit. Wat brengt het mij veel balans, inzichten, inspiratie en rust. Ga het ook ontdekken, echt de rust voelen.


Wordt je ‘s morgens wakker met een onrustig gevoel dan is een ochtend meditatie of affirmatie ook wat voor jou. Ook deze meditaties vind je op You tube.
Elke ochtend luister ik een meditatie. De ene keer wat langer dan de andere, dat ligt aan hoeveel tijd ik heb, maar zij zit zeker in mijn ochtendroutine.

Abundance challenge
Momenteel volg ik een abundance challenge van Deepak Chopra. Zeer simpel, waardevol, praktisch en het geeft mij weer nieuwe inzichten.

Slapen
Elke avond sluit ik, samen met mijn man, de dag af met een slaapmeditatie. Meestal vraagt mijn man er naar. Het helpt hem om tijdens zijn ochtenddiensten beter te slapen. Zo kun je de dag in rust afsluiten en goed slapen. Je lichaam is helemaal in rust, waardoor je dieper slaapt en uitgeruster wakker wordt. Dat brengt mij bij het volgende punt.


Rust

Rust en slaap zijn enorm belangrijk voor je lichaam. Een goed opgeladen “batterij” zorgt dat je de dag goed en relaxed door kunt. Geen “kort-lontje-momenten” meer, je denkt eerst na voordat je reageert.
Wat een rust geeft jou en je omgeving dat.

Ik wil nog graag afsluiten met een mooie affirmatie. Deze is in het Engels, omdat deze taal de strekking beter weet uit te drukken.


From this moment forward, I invite unlimited abundance into my life.

Lot’s of love and abundance,
Gea

Facebookby feather

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: