Recepten

Appel-havermout cake

Het was een poos geleden dat ik iets koolhydraat beperkt heb gebakken. Een periode van diepe persoonlijke ontwikkeling zorgde ervoor dat de energie ergens anders heen ging.

Opeens begon het weer te kriebelen en had ik zin om een recept uit te proberen. Appel en kaneel zijn in de winter heerlijk verwarmend. Je krijgt er zo’n warm en kuns gevoel bij, ik in ieder geval wel. Een ander voordeel is dat een appel van zichzelf al zoet is, dit scheelt toevoeging van zoetigheid.

Dat ik havermout toevoeg zal voor jou geen verrassing zijn als je mijn blogs een beetje volgt. Zo’n veelzijdig graan mag niet ontbreken in je keuken.

Tip: Omdat ik geen havermoutmeel in huis had heb ik havermout in een blender vermalen tot meel, dit werkt prima.

Ingrediënten:

  • 200 gram havermeel
  • 80 gr amandelmeel
  • 4 eieren
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • snufje zout
  • 2 appels (goudrenet of elstar)
  • 2 eetlepels honing
  • 1 flinke eetlepel kaneel

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 C.
  2. Bekleed de cakevorm met bakpapier, zo haal je hem straks beter uit de vorm.
  3. Mix de melen en eieren tot een glad beslag
  4. Schil de appels en snijd die in stukjes, houd 1 kwartpartje over om de cake te decoreren. Het kaneel vermeng je nu met de appelstukjes.
  5. Spatel de appelstukjes door het beslag.
  6. Giet het beslag in je cakevorm en snij het kwartdeel appel nog in plakjes en verdeel deze over de bovenkant van de cake. Eventueel kun je er nog wat kaneel erover strooien.
  7. Zet de cake in het midden van de oven en bak het 45 minuten. Prik aan het eind van de baktijd met een saté prikker in het midden van de cake om te controleren of hij gaar is.
Facebookby feather

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: