Recepten

Ananas en zijn voordelen

Ananas, ohh wat vind ik die lekker als hij vers is. Ik weet dat ze ook in blik verkrijgbaar zijn, maar dit vind ik echt vies en zal ik hier dan ook niet behandelen.

Ananas is de koning van de tropische vruchten en bezit ontzetten veel vitamines, mineralen en voedingsvezels. De vrucht bevat B1, B 2, B3, B5, B6 en C, mangaan, koper, kalium, bétacaroteen een foliumzuur.

Werking en voordelen:

  • geeft energie (door de B-vitamines)
  • geeft een vol gevoel (door de voedingsvezels)
  • goede spijsvertering (door het eitwitsplitsend enzym bromelaïne)
  • ondersteund bij collageen aanmaak (door de vitamines en mineralen)
  • ontstekkingremmend
  • weerstand verhogend
  • bevat anti-oxidanten
  • snelle vetverbranding

Zoals je kunt lezen is hij dus ook heel goed voor jou. De ophoping van alle stress zorgt dat de weerstand in je lichaam naar beneden schiet, dat zorgt ervoor weer voor dat er allerlei ontstekingen in je lichaam ontstaan, je energie level dramatisch omlaag gaat en stress kan spijsverteringsproblemen geven. Denk maar aan ineens een brok in je keel hebben of een maag die strak en gespannen aanvoelt. Een verse ananas kan je dus heel veel voordelen bieden.

Hoe kun je dit fruit gebruiken?

Je kunt de verse ananas schillen en in plakjes snijden en ‘s middags of avonds na je eten nuttigen, maar ook een ontbijtdonut ervan maken met wat kaneel en Griekse yoghurt is verrukkelijk.

Of wat dacht je van kip-kerrie met ananas en wat zilvervliesrijst en doperwten? En natuurlijk kun je hem verwerken in smoothies. Mogelijkheden genoeg voor dit heerlijk stukje fruit. Onthoud dat vers het beste werkt voor je lichaam, zodra je het warm maakt gaan er goede eigenschappen verloren.

Hoe kun je zien dat een ananas rijp is? Door in het midden van de bladeren een klein blaadje eruit te trekken. Gaat dit makkelijk? dan is hij rijp om te eten.

Geniet ervan van dit heerlijke tropisch fruit.

Facebookby feather

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: