Recepten

Aardbeien, waarom zijn ze zo goed voor je?

Oh, wat houd ik van die zomerkoninkjes. Zodra ze er zijn en ik ze betaalbaar vind staan ze bij mij in de koelkast. Dagelijks kun je ze bij mij in mijn ontbijt vinden dan.

Waarom zijn ze zo goed voor jouw gezondheid?

Aardbeien zijn een rijke bron aan vitamine C, bevatten bijzonder veel vezels, is een sterke antioxidant en heeft positieve invloed op je geheugen. Ook kunnen ze de bloedsuikerspiegel stabiliseren. Daarom is een aardbei zo ontzettend goed voor jou.

Door de stress heb je meer vitamine C nodig heeft. Je lichaam maakt in deze situatie meer van het stofje cortisol aan wat een negatieve invloed heeft op je hormonen en die gooien je bloedsuikerspiegel over hoop. Maar daar steekt jouw aarbeitje dus een stokje voor.

Hoe kan ik aardbeien gebruiken?

Je kunt aarbeien zo eten. Wel even zijn kroontje eraf halen. Mmmm heerlijk is dat. Maar ik verwerk ze ook graag in een heerlijke fruitsalade met blauwe bessen, aalbessen en witte druiven. Lekker gezonde tussendoor voor jezelf en de kids. Onze meiden vinden het in ieder geval om te smullen.

Ook kun je ze gebruiken voor het maken van een overnight oat, of s’ morgens toevoegen aan jou Griekse yoghurt met muesli. Of wat dacht je van door een salade?

Zo zie je maar weer waarom gezonde voeding goed voor je is en ook nog simpel. Mogelijkheden genoeg om die verrukkelijke zomerkoninkjes te gebruiken. Geniet van ze.


Facebookby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: