Blog

A compliment is verbal sunshine

Complimenten krijgen, niet iedereen kan er even goed mee omgaan. Veel perfectionisten vinden het moeilijk om een ze te ontvangen merk ik. Zegt iemand tegen je: “Goh, wat fijn dat je…. Dan doe jij het af met: “Ach je hoeft me niet te bedanken hoor. Of: “Wat een leuk truitje heb je aan. Mooi kleur”. Zeg dan niet: Ja, gekocht bij… in de opruiming”.

Nee ontvang gewoon het compliment en zeg: “Dank je wel voor het compliment”en laat het daarbij.

In je hoofd heb je al snel het compliment geanalyseerd, maar dat hoeft helemaal niet. Accepteer het compliment, neem het voor waarheid en als een stukje persoonlijke waardering aan en bedankt daarvoor met een glimlach. Wat voelt dat gaaf. Het geeft je een warm gevoel van binnen, want hij komt in je hart binnen. Je wordt er blij van, het geeft je zelfvertrouwen een boost.

Jij als vrouw, met gezin en/of drukke baan, geeft veel aan je omgeving. Iets wat veel vrouwen doen. Wel geven, maar ontvangen is toch een ander verhaal.

Maar je mag gerust ook ontvangen. Je moet zelfs wil jij je leven in balans hebben. En geloof me het ontvangen geeft net zoveel voldoening als geven.

Ontvangen van complimenten geeft energie, geeft zelfvertrouwen en vergroot zelfliefde. Ja, ook die, door te leren ontvangen.

Krijg je een compliment accepteer die, zoek er niets achter en bedank de afzender vriendelijk. Meer niet.

Voel wat dat compliment met je doet. Ik krijg vaak te horen van klanten dat ik inspirerend ben, kan motiveren. Prachtige, lieve complimenten die ik dankbaar in ontvangst neem. Het maakt mij blij, vrolijk en inspireert mij.

Wat voel jij bij die complimenten? Ga daar echt bij stilstaan en schrijf het op. Dan kun je het terug lezen en zie je welke groei je erin maakt.

Suc6, Prachtig en Mooi mens.

Facebookby feather

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: